即將進(jìn)入11月份離2020考研初試只剩下50來天的時(shí)間了,***老師的每日一句也來到了250句,下面就和新文道考研小編一起來看下吧。
今天題目:
There are two basic ways to see growth: one as a product, the other as a process. People have generally viewed personal growth as an external result or product that can easily be identified and measured. The worker who gets a promotion, the student whose grades improve, the foreigner who learns a new language — all these are examples of people who have measurable results to show for their efforts.
(想想你會(huì)怎么出題!)
55. A person is generally believed to achieve personal growth when ________.
[A] he has given up his smoking habit
[B] he has made great efforts in his work
[C] he is keen on learning anything new
[D] he has tried to determine where he is on his journey
第一句:
There are two basic ways to see growth: one as a product, the other as a process.
有兩種基本的方法來看待增長(zhǎng):一種是產(chǎn)品,另一種是過程。
第二句:
People have generally viewed personal growth as an external result or product that can easily be identified and measured.
人們通常認(rèn)為個(gè)人成長(zhǎng)是一個(gè)外部結(jié)果或產(chǎn)品,很容易識(shí)別和衡量。
第三句:
The worker who gets a promotion, the student whose grades improve, the foreigner who learns a new language — all these are examples of people who have measurable results to show for their efforts.
得到提升的工人,成績(jī)提高的學(xué)生,學(xué)習(xí)新語言的外國(guó)人——所有這些都是那些有可衡量的結(jié)果的人的例子。
55. A person is generally believed to achieve personal growth when ________.
[A] he has given up his smoking habit
[B] he has made great efforts in his work
[C] he is keen on learning anything new
[D] he has tried to determine where he is on his journey
題型識(shí)別:細(xì)節(jié)題
題干定位:題干中的定位詞generally believed可以定位到:
People have generally viewed personal growth as an external result or product that can easily be identified and measured.
人們通常會(huì)把個(gè)人的成長(zhǎng)當(dāng)成是外在的成長(zhǎng)或者是容易被確定和測(cè)量的結(jié)果(product)。
思路解析:細(xì)節(jié)題中的演繹題,即文章中給出一個(gè)結(jié)論,根據(jù)結(jié)論來判斷選項(xiàng)中的具體信息是否符合原文的定義。(這種題目在最近十年都沒有出現(xiàn)過了,所以你要是做錯(cuò)了也不要過于憂傷!但是你得提防下一次出現(xiàn)!)
選項(xiàng)分析:[D] he has tried to determine where he is on his journey
(他試著確定他在路程中的哪里。)
這不是外在的可以被測(cè)量的結(jié)果,排除;內(nèi)心戲
[C] he is keen on learning anything new
(他喜歡學(xué)習(xí)任何新的東西。)
這也不是外在的和可被測(cè)量的結(jié)果,排除;內(nèi)心戲
[B] he has made great efforts in his work
(他在他的工作中付出了巨大的努力!)
這也不是外在的和可被測(cè)量的結(jié)果,排除;內(nèi)心戲
(在工作上做了努力,但是沒有結(jié)果啊,這依然是過程啊!這個(gè)題目很殘酷的告訴我們:這就是一個(gè)看結(jié)果的世界,你付出再多的努力,如果沒有外在的結(jié)果,依然是沒有獲得成長(zhǎng)的!當(dāng)然你可以不接受這個(gè)說法,但是原文就是這樣說的!嚴(yán)格按照原文的表述!不要有自己的想法!)
[A] he has given up his smoking habit
這是外在的且是可以被測(cè)量的結(jié)果,入選!A就是正確答案!
感謝大家的堅(jiān)持!就這樣一步一步的走到我們想要去的地方!
為什么大家會(huì)選擇當(dāng)公務(wù)員?(告訴我這是那一年的?)
改編自閱讀中的寫作可以用的句子:
In many sectors of the government, average wages are higher than in the private ones. And the real gains come in benefits and work practices. Some local branchs have repeatedly “backloaded” public-sector pay deals, keeping the pay increases modest but adding to holidays and especially pensions that are already generous. These facts make positions in the government much more attractive for graduates.
在政府的許多部門,平均工資高于私人部門。真正的收獲來自福利和工作實(shí)踐。一些地方分支機(jī)構(gòu)一再“額外增加”公共部門的薪酬協(xié)議,工資漲幅不大,但增加了假日,尤其是已經(jīng)很慷慨的養(yǎng)老金。這些事實(shí)使得政府中的職位對(duì)畢業(yè)生更具吸引力。
(這樣的句子是最受大家認(rèn)可的,因?yàn)殚喿x理解理解的文章是最受大家認(rèn)可的,所以之后我也會(huì)從這個(gè)角度幫到大家!)
以上就是湖北新文道考研為大家整理的“2020***考研英語每日一句第250句”的相關(guān)內(nèi)容,2020考研人一起學(xué)起來吧!
推薦閱讀:***2020考研英語每日一句匯總
本文素材來源于網(wǎng)絡(luò),由武漢新文道考研進(jìn)行整理,想了解更多關(guān)于考研相關(guān)資訊,敬請(qǐng)關(guān)注新文道考研,我們將為同學(xué)們奉上全面完整的時(shí)下考研相關(guān)資訊。







關(guān)注武漢新文道微信