***老師2019考研英語(yǔ)每日一句第二百句發(fā)布,下面就和新文道考研小編一起來(lái)看下吧!在接下來(lái)的2019考研英語(yǔ)備考的時(shí)間里,***每日一句都會(huì)和大家相伴!
今天的句子:
In this world of change and complexity, the need for information is of greatest importance. Those people who have accurate, reliable up-to-date information to solve the day-to-day problems, the critical problems of their business, social and family life, will survive and succeed. "Knowledge is power" may well be the truest saying and access to information may be the most critical requirement of all people.
思考題:
62. We can learn from the last paragraph that ________.
[A] it is necessary to obtain as much knowledge as possible
[B] people should make the best use of the information accessible
[C] we should realize the importance of accumulating information
[D] it is of vital importance to acquire needed information efficiently
In this world of change and complexity, the need for information is of greatest importance. Those people who have accurate, reliable up-to-date information to solve the day-to-day problems, the critical problems of their business, social and family life, will survive and succeed. (主干:Those people will survive and succeed.) "Knowledge is power" may well be the truest saying and access to information may be the most critical requirement of all people.
在這個(gè)多變而又復(fù)雜的世界里,對(duì)信息的要求最為重要。那些擁有準(zhǔn)確、可信、最新信息并用來(lái)解決日常問(wèn)題、工作中的重要問(wèn)題以及社會(huì)和家庭問(wèn)題的人就能生存下去并取得成功。“知識(shí)就是力量”是再正確不過(guò)了,獲取信息也許是所有人最迫切的要求。
(這段話推薦大家背下來(lái),可以用到寫作中,寫現(xiàn)代科技的發(fā)展。有同學(xué)問(wèn)我為什么用做題的方式而不是講句子,講題能更加的全面,而且我選的每個(gè)題都是經(jīng)典中的經(jīng)典,要么是思路很牛,要么是可以用到寫作中。)
62. We can learn from the last paragraph that ________.
[A] it is necessary to obtain as much knowledge as possible
[B] people should make the best use of the information accessible
[C] we should realize the importance of accumulating information
[D] it is of vital importance to acquire needed information efficiently
題干定位:每個(gè)句子都是線索句
思路解析:記住推理題本質(zhì)就是細(xì)節(jié)題,只是需要用選項(xiàng)的定位詞定位而已;
四個(gè)選項(xiàng)分別和原文比對(duì)。
選項(xiàng)分析:[A] it is necessary to obtain as much knowledge as possible
文中強(qiáng)調(diào)的是擁有準(zhǔn)確可靠及時(shí)的信息,而不是強(qiáng)調(diào)信息的數(shù)量;排除
[C] we should realize the importance of accumulating information
文中強(qiáng)調(diào)了信息的及時(shí)準(zhǔn)確而不是僅僅的積累信息,選項(xiàng)過(guò)于片面;排除
(再說(shuō)一句,如果沒(méi)有D,你選C也是可以的,但是有了D,D就是最佳答案!)
[B] people should make the best use of the information accessible
人們應(yīng)該最好的利用可獲得的信息;
文中強(qiáng)調(diào)的去獲取信息,而不是利用信息;偷換概念
[D] it is of vital importance to acquire needed information efficiently
這個(gè)選項(xiàng)中的:needed替換第一句
Effciently替換第二句 為正確選項(xiàng)。
同學(xué)們可以好好的體會(huì)一下,出題人真的是下了一番功夫的!
你得習(xí)慣出題人的說(shuō)話方式!
明天的句子:
我國(guó)游客在Sweden的遭遇我們還不知道最具體的情況。
不便評(píng)論。但是考研早就考過(guò)了一個(gè)國(guó)家在其他國(guó)家民眾心中的印象。
A report consistently brought back by visitors to the US is how friendly, courteous, and helpful most Americans were to them. To be fair, this observation is also frequently made of Canada and Canadians, and should best be considered North American. There are, of course, exceptions. Small-minded officials, rude waiters, and ill-mannered taxi drivers are hardly unknown in the US. Yet it is an observation made so frequently that it deserves comment.
思考題:
55. In the eyes of visitors from the outside world, ________.
[A] rude taxi drivers are rarely seen in the US
[B] small-minded officials deserve a serious comment
[C] Canadians are not so friendly as their neighbors
[D] most Americans are ready to offer help
***老師簡(jiǎn)介:新文道考研英語(yǔ)輔導(dǎo)教師,北京外國(guó)語(yǔ)大學(xué)畢業(yè),美國(guó)應(yīng)用語(yǔ)言學(xué)會(huì)會(huì)員。在微信、騰訊空間、新浪微博搭建非常活躍的考研互動(dòng)平臺(tái),微博粉絲量突破超500萬(wàn),2016、2017連續(xù)兩年榮獲“微博十大影響力大V”稱號(hào),考研英語(yǔ)每日一句的筆者。
以上就是新文道考研為大家整理的“***每日一句:2019考研英語(yǔ)第200句”,希望對(duì)大家有所幫助!***每日一句也會(huì)伴隨大家整個(gè)考研英語(yǔ)備考,一起加油!
本文素材來(lái)源于網(wǎng)絡(luò),由武漢新文道考研進(jìn)行整理,想了解更多關(guān)于考研相關(guān)資訊,敬請(qǐng)關(guān)注新文道考研,我們將為同學(xué)們奉上全面完整的時(shí)下考研相關(guān)資訊。







關(guān)注武漢新文道微信